به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام علیرضا پناهیان در نشست هم اندیشی «علاج مشکلات» که در سالن همایشهای غدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، به ارائه مطالبی در خصوص «امتحان الهی» پرداخت و بر لزوم تبیین دقیق این مفهوم گفت: اهمیت این موضوع، خود را در مباحث سیاسی و اجتماعی نشان میدهد.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: خوارج از این جهت دچار گمراهی شدند که نتوانستند معنای دقیق امتحان الهی را برای خود تعریف کنند، از این رو در تلاطم فتنهها دچار لغزش شدند و راه را از بیراهه تشخیص ندادند؛ امروز هم مشاهده میکنیم که برخی جریانات سیاسی جامعه در این زمینه دچار خطا شدهاند و در زمانی که باید جنگ کنند، دم از مذاکره میزنند.
وی با اشاره به اینکه ملت سرافراز ایران در طول انقلاب اسلامی بارها مورد امتحان الهی قرار گرفتهاند، گفت: امروز باید بدانیم که معنای «خوب عمل کردن» این است که در امتحانات و بزنگاهها خوب عمل کنیم و درست را از نادرست تشخیص دهیم؛ اگر این دیدگاه را داشته باشیم بدون شک دیگر در ایام انتخابات نمیگوییم وظیفه طلاب تنها درس خواندن و پرداختن به امور طلبگی است.
حجت الاسلام پناهیان با اشاره به اینکه اگر انسان در طول زندگی خود به «امتحان الهی» توجه کند، همواره درصدد شناخت موقعیتها و عمل بر اساس نیاز زمان خواهد بود، گفت: توجه به امتحانات الهی سبب میشود انسان موقعیت شناس شده و بتواند در هر موقعیت عملکرد مناسبی داشته باشد؛ باید بدانیم که ما پس از هر امتحان الهی، وارد امتحانی دیگر میشویم و نباید گمان کنیم پس از امتحان انتخابات، دیگر امتحان نخواهیم شد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امتحانات الهی تنوع دارند و هر روز در شکلی جدید نمایان میشوند، گفت: به عنوان مثال برخی جریانات سیاسی همواره نسبت به عملکرد شورای نگهبان و انتخابات معترض هستند و اگر برخی کاندیداها تأیید صلاحیت شوند، میگویند چرا اینها تأیید شدهاند و اگر هم تأیید صلاحیت نشوند میگویند چرا باب برای حضور همه جریانات بسته است!
وی با اشاره به اینکه اگر فرهنگ «انتخاب صحیح» در میان مردم نهادینه شود یک گام به دولت ظهور نزدیک تر خواهیم شد، گفت: نباید گمان کنیم اگر یک دولت خوب روی کار بیاید کار ما سبک خواهد شد، بلکه باید به صورت شبانه روزی برای تعالی جامعه تلاش کرده و هجمهها و توطئههای دشمنان را خنثی کنیم.
حجت الاسلام پناهیان تلاش برخی جریانات سیاسی برای جداسازی دین از سیاست را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: برخی از جریانات تلاش کردهاند تا مردم باور کنند انتخابات یک تکلیف الهی نیست و به صورت سطحی به آن بنگرند، در حالی که این مقوله یک فریضه الهی و یک امتحان بزرگ الهی محسوب میشود؛ این جریان به اندازهای کار کرده است تا مردم انتخاب رئیس جمهور و مسؤولان کشور را جدی نگیرند و در رابطه با آن احساس تکلیف نکنند و متأسفانه حوزه علمیه نیز نتوانسته است در این زمینه به خوبی فرهنگ سازی کرده و با توطئههای دشمن مقابله کند.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: امروز برخی میگویند حالا که از جریانات مختلف سیاسی در انتخابات حضور ندارند، مشارکت مردم پایین میآید؛ این در حالی است که ما باید انتخابات را یک تکلیف الهی بدانیم، نه اینکه آن را منوط به حضور جریانات سیاسی مختلف کنیم.
وی با اشاره به فرمایشات امامین انقلاب در خصوص انتخابات مطرح کرد: امام راحل همواره میفرمودند انتخابات یک تکلیف الهی است و نباید آن صرفاً یک «حق» دانست؛ زیرا انسان در عرصههای سخت میگوید از حق خود صرف نظر میکنم، اما نمیتواند از تکلیف الهی سر باز بزند؛ بدخواهان در کشور جا انداختهاند که انتخابات یک حق» است تا در مواقع حساس از این طریق بتوانند حقوق ملت را چپاول کنند.
استاد حوزه و دانشگاه به بیان نکاتی پیرامون اهمیت مسأله امر به معروف و نهی از منکر در عرصه انتخابات تصریح کرد: آیا امر به معروف و نهی از منکر مخصوص امر حجاب است؟ پر واضح است که اینگونه نیست و ما باید مؤلفههای امر به معروف و نهی از منکر را در این عرصه نیز پیاده کنیم.
حجت الاسلام پناهیان با اشاره به خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) و تبلیغ چهره به چهرهای که در ارتباط با سلب حق امیرمومنان (ع) با معاندان داشتند، گفت: ما باید به این سیره نورانی تاسی داشته باشیم و با بیان زیبا و جذاب درباره انتخابات با مردم گفتوگوی چهره به چهره داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه جناح کشی سیاسی و دوقطبی سازی های کاذب و دروغین همچون «اصولگرا - اصلاح طلب» موجب میشود «انتخاب اصلح» رقم نخورد، بیان کرد: هنگامی که عرصه انتخابات شاهد حضور جریانات سیاسی مختلف و کشمکشهای جناحی باشد، مردم نمیتوانند انتخاب شایسته ای داشته باشند؛ امروز فرصتی فراهم شده است تا ما میان افراد شایسته، شایستهترین و تحول گرا ترین فرد را انتخاب کنیم.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ما به دنبال تحول در جامعه هستیم، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان تأکیدات ویژه ای را بر موضوع تحول داشتند و امام خمینی (ره) را «امامِ تحول» خواندند، از این رو ما باید به فردی که تحول گرا بوده و توانایی داشته باشد مشکلات جامعه را به صورت پایدار حل کند، رأی بدهیم.
حجت الاسلام پناهیان در پایان عملیات روانی دشمن در عرصه انتخابات را مورد توجه قرار داد و گفت: امروز اگر بتوانیم با فعالیتهای دقیق خود عملیات روانی دشمن را خنثی سازی کنیم، بدون شک حضور و مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح رقم خواهد خورد.
نظر شما